A gépek „katonásítása” a végéhez közeledik

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó MTI

1782532_632601313493926_3428267602004869437_oÁprilis 3-án érkezett egy AN-124-es óriásgép fedélzetén a Magyar Honvédség három darab régi-új Mi-8T helikoptere, melyek gyors beszerzését a meglévő helikopter flotta szinte teljes kikopása indokolt.

Az akkor még narancssárga és fehér színekben pompázó frissen nagyjavított helikopterek, melyeket a magyar SOLAR KFT. segítő közbenjárásával szerzett be a honvédség egyenesen az anyacégtől, mára lassacskán elnyeri végleges formáját, és nem utolsó sorban végleges mintázatát a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzem szakembereinek gondozásában.

Az elmúlt napokban megkezdték a helikopterek magyar tereptarka festésének kialakítását, mely mára odáig jutott hogy az első gép információink szerint 2014. május 22-én nagyjából dél magasságában útnak indult a kecskeméti repülőbázisról és nem sokkal később meg is érkezett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis betonjára.

[flagallery gid=29]

Ez azt jelenti hogy minden a tervek szerint halad, ugyanis egy ideje úgy tudni május vége, június elejére készül el mind a három szállítóhelikopter.

A festésen kívül speciális katonai rádióberendezések beszerelését is a kecskeméti szaküzemben végezték el.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.