Szolnoki katonák és weboldalunk főszerkesztője is az elismertek körében

Szerző: Pénzes Károly ; Fotó: Balogh Ákos

A Honvédelmi Minisztérium és az Indafotó közös „Katonák Hősök – Hagyomány és megújulás” című programsorozat keretében meghirdetett fotópályázatára beküldött legjobb pályaművekből nyílt kiállítás Budapesten, a Kossuth téren.

A pályázat beküldési határideje 2012. április 22-én zárult, majd a szakmai zsűrizés után a legjobbakból megrendezett kiállítást nyitotta meg Dr. Kövér László házelnök 2012. május 21-én, hétfőn, az Országház előtt.

A fotópályázaton két kategóriában lehetett nevezni és végül egy hónap alatt 633 db kép érkezett, több mint 100 amatőr és hobbifotóstól. A beválogatott fotók és díjazottak közé több szolnoki katona munkája is bekerült, valamint weboldalunk főszerkesztője is különdíjban részesült.

Az eseményen a házelnök mellett részt vett dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke, Domján László vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka és Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka is

Dr. Kövér László rövid megnyitóbeszéde után a két pályázati kategória első három helyezettjének díjait adta át dr. Simicskó Istvánnal. A nyeremények között volt 16 GB-os, Wi-Fi-s Apple iPad2, GoPro HD Hero 960 kamera és a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Kft. Könyvcsomagja.

A„Katonák Hősök”  kategória legjobbja Fauszt Tímea lett, az „OMLT − Térkép a táj”  című fotójával, a második helyezett Temesvári-Tóth Adrienn lett „Borsod Beach, Edelény, 2010”  című alkotásával.

A kategória harmadik helyezettje az MH 86.Szolnok Helikopter Bázis állományában szolgáló Hegedűs Csaba lett, „Páncélüveg mögött: az első magyar női harcihelikopter-pilóta”  című fotójával.

A pályázat másik kategóriájának, mely a „Hagyomány és megújulás”  címet viseli, legjobb három pályázója Vasali Katalin „A jelen hőse”  című képével, a második Benke Ferenc a „Bal, jobb, bal, jobb”  című fotójával, valamint a harmadik legjobb Geberle Berci „Balra nézz!”  című alkotásával lett.

A díjazottakat kiválasztó szakmai zsűri melynek tagja volt dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke, Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettes, Dr. Bozsonyi Károly, a Zrínyi Média Kft. ügyvezetője, Dévényi Veronika, a Zrínyi Média Kft. Fotóriportere és Koszticsák Szilárd, az MTI fotóriportere, az indafotó vezetőjével, Hargita Nándorral további hat főt különdíjjal jutalmazott, melyeket dr. Orosz Zoltán altábornagy és Hargita Nándor adtak át a szerencséseknek.

Köztük volt Balogh Ákos weboldalunk főszerkesztője is, valamint Gőz László, Simó Szabolcs, Szilvás István, Merész Márton és Slezák Ilona, akik egy közös helikopteres repülésen vehetnek részt június elején a Magyar Honvédség jóvoltából.

A fotókiállítás még tíz napig tekinthető meg a Kossuth téren, a nap 24 órájában, így bárki, bármikor megnézheti, akár egy rövid városi séta során, néhány percet szánva Mindennapi Hőseinknek…

A díjazottaknak, és akiknek kiállításra került a fotója ez úton is szeretnénk gratulálni!

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.