A hét harcosa

Fordítás: Benedek Levente ; Forrás: 438aew.afcent.af.mil

istvan kaszaA 444. Légi Expedíciós Tanácsadó Század parancsnoksága alatt működő MH Mi–17 Légi Tanácsadó Csoport (AAT) katonáját, Kasza István főtörzsőrmestert választották meg 2013. március 7-én a „hét harcosa címre” olvasható 438. Expedíciós Légi Tanácsadó Ezred hivatalos oldalán.

Kasza István aki az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája, édesapja példáját követte mikor katonának állt, hiszen egykor ő is a Magyra Légierő üzembentartó tisztje volt. István tanulmányait a Szolnoki Repülőtiszti Főiskola tiszthelyettesi tagozatán kezdte 1999-ben és két évre rá végzet mint sárkány-hajtómű technikus.

Több éves magyarországi szolgálata alatt – melyet Mi-8/17 helikopterek műszaki személyzetének tagjaként végzett – kiváló tapasztalatokra és szaktudásra tett, szert így első missziós feladata rögtön az Afganisztáni Shindand Légibázisra szólította több szolnoki bajtársával együtt.

A főtörzsőrmester missziós feladata segíteni az afgán helikopteres szakemberek munkáját, mentorálni őket a mindennapi repülések előkészítése, illetve a repülés előtti/utáni ellenőrzések során, felügyelni mindazt a munkát melyet külföldi kollégái végeznek a helikopterek üzemeltetése során.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.