Mozgalmas hetet zártak a katonák

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Benedek Levente

_35B1388Megfogyatkozott létszámmal, kiképzési tervüknek megfelelően, a kiképzési évet indító foglalkozásként hajtotta végre az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj 1-es, 2-es és 3-as számú egyéni lőgyakorlatát az elmúlt héten a honvédség szomódi lőterén. Miután a zászlóalj egy része Koszovóban a KFOR 12. váltásában teljesít szolgálatot az itthon maradt – nagyobb részben újonnan érkezőkből álló – állománynak a zászlóalj főbb fegyvereinek biztonságos használatát kellett elsajátítaniuk, meglévő tudásukat szinten tartaniuk, ezért volt szükség az egyéni gépkarabély, PKM géppuska és RPG-7 gránátvető éleslövészetek, majd a hét végére a raj éleslövészet végrehajtására. E mellett az aknavető szakasz is éleslövészetet hajtott végre 82mm-es aknavetőkkel. Ezt követően pedig még a tati MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizóinak szakasz szintű éleslövészete is belefért a lőtéri programokba.

Eközben Szolnokon is zajlott az élet, a 88-asok több katonai alakulattal együtt a WARLORD ROCK 2015 elnevezésű nemzetközi gyakorlatra is készültek. A 25/88-as Könnyű Vegyes Zászlóalj és az 5/24-es Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj tagjai egy katonai repülőtér elfoglalását és biztosítását gyakorolták az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, ezzel készülve fel a következő héten az MH Pápa Bázisrepülőtéren nemzetközi környezetben, amerikai katonákkal közösen végrehajtandó feladatra.

A felkészülés részeként a 88-asok és a 24-esek éjszakai ejtőernyős ugrást hajtottak végre, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis speciális ejtőernyős kiképzőcsoportjának és helikoptereinek közreműködésével. A február 18-án végrehajtott komplex feladat sikerrel zárult, a magyar manőverszakasz bizonyította felkészültségét, és hogy az alegységet alkotó két alakulat tagjai sikeresen összekovácsolódtak.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.