Az úti cél LHPA

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó Cseri Gergely

Colleen Bell, az USA magyarországi nagykövete és Hende Csaba honvédelmi miniszter péntek reggelre rendelt magának légitaxit a budaörsi repülőtérre a honvédség egy Mi-8T és egy Mi-17-es szállítóhelikopterének valamint ezek ekipázsának személyében, hogy a szerencsétlen péntek 13-i dátum ellenére légi úton érkezzenek ismét az MH Pápa Bázisrepülőtérre.

 

Bár február végén nagyszabású nemzetközi ejtőernyős gyakorlat keretében egyszer már megtekintették a repülőteret, a nap folyamán ismét bejárták a bázisrepülőtér fontosabb helyszíneit az ismerkedés végett. Colleen Bell nem titkolt szándéka pedig nem más volt mint találkozni az itt szolgálatot teljesítő amerikai katonákkal, Hende Csaba pedig ehhez nyújtotta a jó házigazda szerepét, mitöbb egy úttal talán sikerült bepótolni a legutóbbi pápai gyakorlat során időjárási körülmények miatt elmaradt repülést is. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis számára persze mindez nem jelentett újdonságot, hiszen alapfeladatuk között szerepel az állami és katonai felsővezetők légi szállítása.

A látogatáson részt vett még Siklósi Péter, a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint amerikai részről Mark M. Karas ezredes, amerikai véderőattasé és Gregory Clawson ezredes, amerikai légügyi attasé.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.