A határozatlan időre szóló üzembentartási engedély újra érvényes

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Internet

Az elmúlt hónapokban nagy visszhangot keltett a Szolnok-Szandaszőlős honvédségi tulajdonú civil üzemeltetésű sportrepülőtér bezárása, most azonban a hosszú ideje húzódó probléma megoldódott.

DSCF3603A repülőteret üzemeltető Honvéd Sportrepülő Egyesület (HSE) bérleti szerződése lejárt, és hónapokon keresztül nem volt hajlandó a Honvédelmi Minsiztérium (HM) megújítani azt, mivel pályázat keretében kívánta a repülőtér további üzemeltetőjét megválasztani. Csakhogy a pályázat nem került kiírásra sem, így nagy felháborodást váltott ki a szolnoki és magyarországi repülésbarátok körében a repülőtér bezárásának, valamint feltételezett értékesítésének híre.

Szerencsére, feltehetően az erős civil összefogásnak köszönhetően mind Szolnok város polgármestere, mind pedig az illetékes katonai vezetők a mihamarabbi továbbüzemeltetést szorgalmazták, melynek eredményeként újra megkötötte a HM a HSE-vel a repülőtér üzemeltetésére irányuló szerződést.

Ezzel kapcsolatban hetekkel ez előtt érdeklődtünk a HM-nél, de a mai napig nem adott választ a szaktárca Sajtó Osztálya…

Ellenben a Nemzeti Közlkedési Hatósággal, akik rövid időn belül feltett kérdéseinkre elmondták:

felvarro reklam

„A Honvéd Sportrepülő Egyesület bejelentette a Hatóságnak azt a tényt, hogy a tulajdonossal ismételten megállapodott és a szükséges iratok benyújtásával újra kérelmezte a repülőtér üzemben tartására szóló engedélye kiadását.”

Szerencsére az engedélyeztetési folyamat is igen rugalmasan zajlott, mint a Hatóság elmondta:

„Az engedély már április hónap közepén kiadásra került, egészen pontosan a korábbi visszavonó határozatot (melyet a tulajdonosi hozzájárulás hiánya indokolt) vonta vissza a hatóság, így az előző, határozatlan időre szóló üzembentartási engedély ismét érvényes.”

Bár a végeredmény szempontjából jelentéktelen, de azért megemlítendő, hogy a repülőtéri szerződéseket szorgalmazó szolnoki Polgármesteri Hivatal, valamint annak sajtóreferense érdekeik ellaposodását követően gyakorlatilag kikérték maguknak, hogy hogyan merünk náluk a repülőtérről érdeklődni… Mindaddig még az ügy fontos volt számukra pedig még szerkesztőségünket is igen aktívan „segítették” a valós tények megismersében… Na ennyit róluk…

Inkább ölüljünk, mert ÚJRA VAN CIVIL SPORTREPÜLÉS SZOLNOKON!

FRISSÍTÉS!

Cikkünk megjelenését követően 2014.05.07-én a HM a következő választ adta a repülőtér szerződését illetően:

„A HM és  Honvéd Sportrepülő Egyesület 2014. március 14-től 5 év határozott időtartamra (2019. március 13-ig) kötött bérleti szerződést a Szolnok Sportrepülőtér megnevezésű ingatlanra vonatkozóan.”

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.