Megérkeztünk a Tisza-partra

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Pénzes Gergő

Immáron a hagyományoknak megfelelően ismételten megrendezésre kerül államalapításunk ünnepén 2012. augusztus 20-án, Szolnokon a Tisza-parton a délutáni vízi és légi parádé. Hogy mindenről aktuális információkkal, képekkel, videókkal szolgálhassunk Nektek, ezért a mai napon szerkesztőink megérkeztek Szolnokra, hogy a mai és a holnapi gyakorlási napokról is beszámolhassunk.

Augusztus 15-én reggel 9 órai kezdettel az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis helikopterei jelentek meg a város légterében, hogy végrehajtsák az ünnepi repülés begyakorlását.

A látottak alapján kijelenthetjük, hogy ismételten kitesznek magukért a bázis katonái, újból egy változatos, dinamikus programot állítottak össze melyből megismerhetik az augusztus 20-án a partra látogató érdeklődők a helikopteresek és szárazföldi társaik legújabb és a már régóta alkalmazott képességeiket.

A Szent István napi rendezvények között szerepel még egy díszelgő helikopteres kötelék is, mely a budapesti tisztavatási rendezvény után a Duna felett köszönti majd az újonnan avatott tiszteket. Örömmel jelentjük, hogy erről az eseményről is beszámolunk majd, valamint érdemes lesz az élő televíziós közvetítést is nézni, hiszen a szakmai kommentár nem kisebb ember lesz, mint az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred egykori helikopterese Juhász János „Jucibá” nyugállományú alezredes, aki a híres Szentkirályi repülőnapok kiváló kommentárja is volt!

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.