Nagyboldogasszony napja egyben a légierő haderőnem napja is

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Benedek Levente

http://dunaharasztima.hu/wp-content/uploads/2009/08/szc5b1z20mc3a1ria.jpgAugusztus 15-e a magyar történelem és a hagyományok egyik kiemelkedő dátuma. A legendák szerint, Szent István ezen a napon ajánlotta fel országát és koronáját a Szűzanyának és később ő is ezen a napon halt meg 1038-ban. A magyar repülők Nagyboldogasszonyt választották oltalmazójuknak és így augusztus 15-én ünneplik fegyvernemük és oltalmazójuk napját is.

Bár a repülés csak nagyon kevesek élethivatása, az ő kis csoportjuk azonban elhivatottságukkal, felkészültségükkel és emberi magatartásukkal nagymértékben hozzájárulnak a légierő alapfeladatainak ellátásához. Hazánk légterének védelme, a kutató-mentő szolgálat, a szárazföldi csapatok támogatása olyan feladat, amely egész embert kíván.

A repülő fegyvernem napján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a légierő személyi állományának felkészültsége, kiképezettség, a haderőnemhez való erkölcsi és morális kötődése, a bajtársiasságon alapuló felelőssége nagyszerű alapot jelentett ahhoz, hogy a légierő maradéktalanul képes eleget tenni alaprendeltetéséből adódó feladatainak.

Ehhez kívánunk a légierő minden tagjának sok sikert, és kitartást!

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.