A mentést az erős szél miatt nem tudták végrehajtani

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Juhász Bálint

18:40

Mintegy 100 métert zuhanhatott a turista akinek a mentésére 16 óra környékén indultak a Komárom-Esztergom megyei mentőegységek. Völgyi Ágnes, a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivőjének MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a tűzoltóknak – hordágyra rögzítve, hegymászó technikával – sikerült kiemelniük a szakadékból az eszméletlen állapotban lévő férfit, akit végül az erdészet terepjárójával szállítottak a helyszíntől távolabb lévő mentőautóhoz.

Balesetet szenvedett turistát ment a Magyar Barlangi Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Pest Megyei Kutató-mentő szolgálat tagjai a Pilisben a Vadálló köveknél.

Balesetet szenvedett turistát ment a Magyar Barlangi Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Pest Megyei Kutató-mentő szolgálat tagjai a Pilisben a Vadálló köveknél. – Fotó: Kovács Márton További képekért kattints IDE!

 

17:15

Hegytetőről zuhant le egy turista a Komárom-Esztergom megyei Vadálló-köveknél, a Visegrádi-hegységben vasárnap délután, az ő mentésére a földi mentőegységeken túl a Magyar Honvédség kutató-mentő helikopterért is segítségül hívták, ám végül az erős szél miatt nem tudott részt venni a mentésben.

Értesüléseinket Völgyi Ágnes, a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője is megerősítette, hozzátéve a katasztrófavédelem erői a sérült eszméletlen állapotú férfit már megközelítették és a kimentésén jelenleg is dolgoznak. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Honvédelmi Minisztérium Sajtóirodáját is akik későbbre ígértek választ.

Úgy tudjuk az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis helikopterét riasztották, a helikopterről képet is küldött Juhász Bálint olvasónk akinek elmondása szerint közben a helikopter már visszatért az alakulat bázisára.

kutato

Juhász Bálint olvasónk Tápiószecső felett látta a kutató-mentő helikoptert.

 

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.