Életét veszítette a lezuhant gép pilótája

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: lhsn.hu archív ; police.hu

Lezuhant egy civil kisrepülőgép hétfőn dél körül Zichyújfalu térségében, melynek felkutatására riasztották a Magyar Honvédség szolnoki Kutató-Mentő helikopterét is.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint: a magyar polgári légiforgalmi irányítás hétfő dél körül elvesztette a kapcsolatot egy polgári kisrepülőgéppel Zichyújfalu térségében, ezért a honvédségi értesítést követően a légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő helikopter felszállását és a kisrepülőgép keresésében való részvételét.

Fotó: police.hu

A Scottish Aviation Sk 61 Bulldog típusú repülőgép egy szántóföldre zuhant körülbelül három kilométerre a Fejér megyei falutól, melynek következtében a repülőgépet vezető, a gépen egyedüliként tartózkodó pilóta életét veszítette. Az elsődleges információk szerint a budaörsi reptérről felszálló és Kaposújlakra tartó repülőgép 11 óra 50 perckor tűnt el a radarok képernyőjéről, így feltételezhetően dél körül történt a végzetes baleset.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.