Minden az ütemezés szerint zajlik

Forrás: szolnokinaplo.hu

DSCF4695 (667x1000)Megkezdődött az építkezés a Reptár interaktív repülőmúzeum területén. A Szandaszőlősön lévő Repülőmúzeumban kiállított repülők és helikopterek 2015 októberében költöznek az új helyszínre.

Az Indóház úti az egykori vasútállomás épülete új szerepet kap. Nagyon sokáig üresen és funkció nélkül állt az az indóház, ahova a második vonat érkezett meg hazánkban. Az épületnek és a mögötte álló területnek új szerepe lesz: turisztikai látványosság lesz, ahol minden információt megtudhatunk a repülésről és a Szandaszőlősön lévő Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhely gyűjteménye kerül oda.

Azonban a repülőmúzeum nemcsak a repülőgépek áthelyezését jelenti: a kiállítás számos haditechnikai eszközzel, illetve interaktív élményekkel egészül ki a 60.000nm-es területen. Szolnok városának önkormányzata 2,36 milliárd forintos, 100%-os Európai Uniós támogatást nyert, hogy megvalósíthassa az interaktív repülőmúzeumot.

A munkálatok elkezdődtek, az előkészítési munkák során három szakaszban került sor telekátalakításra, megtörténtek az előzetes régészeti feltárások, illetve a tulajdonviszonyok rendezésre.

reptár

A műemlékvédelmi tanács az egyeztetések eredményeképpen az eredeti koncepció szerint lebontandó raktárépület megtartását írta elő, melynek hatására a műszaki előkészítő csapat jelentős mértékben volt kénytelen átformálni az eredeti beépítési koncepciót. Ebben az épületben gyermek- és felnőtt ügyességi és erőnléti „kiképzőpálya” lesz. Az előkészítési szakasz már lezárult, így a munkák zavartalanul haladhatnak.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.