Repülőnek hitték a kigyulladt bálázógépet?

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

07.12.

Téves riasztás miatt repültek a milliók tegnap délután. Úgy tudjuk a hatóságokhoz érkező riasztás nem szólt lángoló repülőgépről, a megjelölt helyszínen pedig mindössze egy kigyulladt bálázógépet találtak a keresésre induló mentőszervezetek.

A riasztott kutató-mentő helikopter repült órái egyébként több millió forintba kerültek, ami jelen esetben legalább a személyzet jártasságának növelését szolgálta. No de törhetünk-e pálcát egy segítő szándékú bejelentő felett? Adott esetben akár életeket is menthetett volna hívásával…

07.11.

Kora délután egy lángoló kisrepülőgépet véltek látni, amint az lezuhan az M3-as autópálya közelében, bár riasztották a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő szolgálatát is, de sem ők, sem a katasztrófavédelem nem találta ezidáig a roncsokat.

A heol.hu és a HVG is beszámolt az esetről, úgy tudják – egy szemtanú szerint a gép hétfőn kora délután Heves megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye határának közelében zuhant le.

kutato4

A keresést nagy erőkkel kezdte meg a katasztrófavédelem, majd – a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálata lakossági bejelentés nyomán éles riasztást kapott ma 13.01 órakor, hogy az M3 autópálya 63 kilométerkövénél lezuhant egy repülőgép. A légi kutató-mentő szolgálat azonnal megkezdte a repülőgép keresését, ám az érintett területet átvizsgálva nem talált semmilyen légi balesetre utaló nyomot – közölte hétfő délután a Honvédelmi Minisztérium.

Érdeklődésünkre a szaktárca sajtóügyeletese hétfő este elmondta, már a honvédség sem keresi a repülőgépet, és semmilyen további új információ nem áll rendelkezésre annak felkutatásával kapcsolatban. A riasztott helikopter egyébként az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról szállt fel, mint az illetékes kelet-körzet Légi Kutató-Mentő Szolgálat gépe.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.