2016 augusztusában nagyjavításra indul 4 közepes szállítóhelikopter

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Benedek Levente

oroszzoliOrosz Zoltán altábornagy a börgöndi repülőtéren zajló katonai helikopteres és ejtőernyős találkozón bejelentette: még ebben a hónapban nagyjavításra indul 4 közepes szállítóhelikopter, melyek jövőre érkeznek majd vissza.

A jelenleg is zajló Helikopteres és Csapatrepülős Ejtőernyős Találkozón a katonai helikopteres repülés és a légierő legfelsőbb szintű vezetése is részt vesz, a helyszínen van Dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes, Szücs Pál ezredes, megbízott légierő haderőnem főnök és Lamos Imre dandártábornok az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is.

A vezérkar főnök-helyettes utalva a korábban nyilvánosságra hozott pályázati eredményre, miszerint Oroszországban nagyjavítják a honvédség szállítóhelikoptereit, köszöntő beszédében elmondta, 4 közepes szállítóhelikopter még ebben a hónapban nagyjavításra indul és a jövő évben érkeznek majd vissza. Ezen kívül céljuk egy átmeneti időszakra 6-8 üzemképes szállítóhelikopter üzemben tartása. (Remélhetőleg egy váltótípus rendszeresítéséig.)

A találkozóról a későbbiekben bővebb beszámolót is olvashattok majd portálunkon.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.