Gál Szabolcs főtörzsőrmester 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: LHSN.HU Archív ; Földes Attila

Kiképzés közben érte baleset a rutinos ejtőernyőst, Gál Szabolcs főtörzsőrmestert, április 25-én, hétfőn a szandaszőlősi sportrepülőtéren.

A Honvédelmi Minisztérium kérdésünkre adott hivatalos tájékoztatása szerint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományába tartozó, több mint 5500 ugrással rendelkező ejtőernyős – a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja – balesetének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, így annak körülményeiről tájékoztatást nem adtak.

Az ejtőernyőst jelenleg a Honvédkórház intenzív osztályán ápolják, állapota súlyos, de stabil, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a balszerencsés földetérés következtében, amely során mindkét combcsontja eltört. – tudtuk meg a szaktárcától, akik hozzátették, betegjogokra tekintettel nem áll módjukban további információkat közölni.

Ejtőernyősök ugranak a civil An-2-esből április 25-én Szandaszőlősön.

Hétfőn egyébként – mint arról korábban is hírt adtunk – úgy tudjuk nem katonai légijárműből hajtottak végre ugrásokat az ejtőernyősök, hanem egy civil, kifejezetten a feladatra bérelt An-2-es repülőgépből, mely bár a balesetet elviekben nem befolyásolhatta, azonban, a haderő modernizációs program, a számos nagyjavított és újonnan beszerzett helikopter ellenére is azt mutatja, továbbra is gondokkal küzd a Magyar Honvédség helikopteres képessége.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.