Szerző: Balogh Ákos
zs

Lükő Zsolt 1977. február 24-én született, Orosházán érettségizett, majd 1997-ben végezte el a MH Szolnoki Katonai Középiskola és Kollégiumot, ahol légijármű-szerelő, illetve fedélzeti fegyverberendezés-szerelő tanulmányokat folytatott. 1997 júliusától – hivatásos katonaként – az MH 87. Bakony Harci Helikopter Ezrednél szolgált mechanikusként, később fedélzeti mechanikusként.

Szakmai pályafutását − átszervezés következtében − az MH 86. Szolnok Helikopter Ezrednél folytatta. Utolsó beosztásában, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison 2007 júliusától rajtechnikusként dolgozott, főtörzsőrmesteri rendfokozattal. 2005-ben kapta meg a Szolgálati Érdemrend bronz fokozatát, 2006-ban pedig az ezüst fokozatot.

2008. január 31-én napnyugta utáni kiképzési repülés során az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis 10445-ös oldalszámú Mi-8T típusú szállítóhelikoptere, Óballa közelében külső területen történő leszállási feladat során, máig tisztázatlan okokból 18 óra 20 perc magasságában a földet érés pillanatában, vagy talán néhány másodperccel később bepördült, felborult, majd kigyulladt.

A személyzet súlyos sérülésekkel hagyta el a helikoptert, azonban Lükő Zsolt posztumusz hadnagyot, aki egy fedélzeti technikus oktatását végezte, oly váratlanul és szerencsétlenül érte a baleset pillanata, hogy nem tudta elhagyni az égő gépet, és a roncsok között életét vesztette.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.