„Sokáig nem fogunk róla még hallani, nincs napirenden”

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Pénzes Gergő

Parlamenti sajtótájékoztatón egy mondatban leírta a helikoptertendert Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, számol be az index.hu.

Bár az elmúlt hónapokban mindenki lázban égett, Hende Csaba honvédelmi miniszter többször is hangsúlyozta csupán a megfelelő kormánydöntésre várnak, sőt maga Orbán Viktor miniszterelnök is néhány hétről beszélt a tender kiírásának tárgyalásáról, most végül úgy tűnik a politika nem tartotta elég fontosnak az ország forgószárnyas képességét.

IMG_8257

Mint az ismert, és arról korábban portálunk is beszámolt, a katasztrofális állapotban lévő helikopter flotta pótlására 2014 áprilisában a honvédség három használt, de frissen nagyjavított Mi-8T szállítóhelikoptert szerzett be, melyek azóta hadrendbe is álltak és a jelenlegi flotta tetemesebb hányadát teszik ki nagyjavítás közi üzemidejük eléréséig, vagy legalábbis úgy 7-8 évig. Sajnos már akkor sejthető volt, hogy a kormány megelégszik az éppen csak elégséges szintet súroló gépmennyiséggel és rágógumiként nyújtva a tender sztorit, végül elsikálják azt.

Ezt erősítette ma meg Lázár János is, röviden úgy fogalmazott – Sokáig nem fogunk róla még hallani, nincs napirenden.

Ezek után mindenki jól nézze meg az égen elrepülő tereptarka forgószárnyasokat, és jusson eszébe: MA MÉG REPÜLTEK…

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.