Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

Kényszerleszállást hajtott végre a Magyar Honvédség egyik Mi-17-es szállítóhelikoptere a Veszprém megyei Városlőd közelében a kora délutáni órákban. A repülőeseményben senki nem sérült meg.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint az MH Pápa Bázisrepülőterére tartott a kutató-mentő feladatokat ellátó Mi-17 típusú helikopter, amelynek pilótája hajtómű vibrációt észlelt, ezért kényszerleszállást hajtott végre. A légijármű fedélzetén 8 fő tartózkodott, a kényszerleszállás következtében személyi sérülés nem történt és a helikopterben sem esett kár.

A helyszínen azt láttuk, hogy a helikoptert repülőműszaki szakemberek ellenőrizték át, és a helyszínen volt a Magyar Honvédség baleseti helyszínelője is, zajlik az eset kivizsgálása, azonban miután fegyveres őrség érkezett a helyszínre, a helikoptert pedig lenyűgözték és letakarták várhatóan csak a következő napokban folytatják a vizsgálatokat, és a helikopter javítását, adott esetben elszállítását.

A most érintett helikopter egyébként kicsivel több mint egy éve érkezett haza Oroszországból, ipari nagyjavításról 2017 májusának végén, majd kapott légialkalmassági bizonyítványt júliusban.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.