Több ember is szétszalad a teherautó rakományából

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Illusztráció

Információink szerint, az egyik rákóczifalvai telephelyen, egy külföldről érkező teherautó rakománya között megbújt illegális bevándorlók fogták menekülőre, amikor a teherautót a telephely dolgozói elkezdték lepakolni hétfőn délelőtt.

Képünk illusztráció!

A migránsok többen is voltak, közülük kettő a főút felé szaladt, kettő pedig egy földúton menekült. – számolt be róla egy, a közelben dolgozó, névtelenségét kérő szemtanúnk.

Úgy tudjuk, a menekülő migránsok légi-felderítéséhez az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis két kisebb helikopterének is segítségét kérte a rendőrség. A katonai helikopterek – információink szerint egy H145M és egy AS-350B – rövid ideig a helyszín felett köröztek, végül a szemtanúk elmondása szerint két főt a főút mellett, egyet pedig Rákóczifalva belterületén elfogtak a rendőrök.

Képünk illusztráció!

Az esetről megkérdeztük a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályát is, de csak későbbre ígértek tájékoztatást, melyet, ha megkapunk közölni fogjuk.

19:25 Frissítés:

A police.hu-n megjelent határrendészeti összesítőből kiderült:

„Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség tevékenységirányítási központjába, miszerint egy műtrágyát szállító tehergépkocsi érkezett Rákóczifalva belterületére 2021. január 25-én a reggeli órákban. A járműből négy személy ugrott ki és gyalogosan elmenekültek. A helyszínre kiérkező rendőrök két határsértő fiatalembert ellenőriztek, akik az úttest szélén gyalogoltak. Rövid időn belül az egyenruhások feltartóztattak egy Szolnokra tartó helyközi járatos autóbuszt, melyen a másik két határsértő utazott. A rendőri intézkedések során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyi határsértőt előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre.

A rendőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a szóban forgó gépjárművet egy bolgár állampolgár vezette, aki Románia felől, Nagylaknál lépte át a magyar államhatárt. A tehergépjármű rakterének külső jobb oldalán felragasztott plombát ismeretlen helyszínen, ismeretlen személy átvágta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt rendelt el eljárást.”

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.