2011. január elsejétől olvasható az LHSN.HU az interneten

10 év, egy évtized. Akárhogyan is mondjuk, jelentős mérföldkő szerkesztőségünk életében az, hogy az elmúlt több, mint 3652 nap során töretlenül dolgoztunk azon, hogy hiteles, minőségi és szakmai tartalmat szolgáltassunk olvasóinknak a magyar katonai helikopteres repülésről és olykor a teljes Magyar Honvédség életéről, mindennapjairól.

10 évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy a jelenlegi formájában kell, hogy legyen egy olyan portál, mely közelebb hozza a civilekhez a légierő haderőnem, kiemelten az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis zárt, csodálatra méltó világának olykor egekig szárnyaló teljesítményeit, olykor pedig mélységekbe zuhant valóságát, a repülés, a helikopterek szépségét, a katonai feladat-végrehajtások komolyságát, fontosságát.

Ez, mint azt ennyi év távlatából már jól látjuk, nem egyszerű feladat és sokszor nem is népszerű. Ugyanakkor hisszük azt, hogy a hiteles tájékoztatás, mind a pozitív eredmények, mind pedig az építő jellegű kritikák, a nyilvánosság ereje kell ahhoz, hogy valódi képet kapjunk, elismeréssel, megbecsüléssel tekinthessünk azokra a katonákra, akik eme zárt világban értünk, a magyar emberek, Magyarország biztonságáért szolgálnak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison számos különböző szakterületen, beosztásban.

Az elmúlt egy évtized során folyamatosan fejlődve, mind szakmailag, mind technikailag, egy civil kezdeményezésből eljutottunk odáig, hogy portálunk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint is sajtótermékként, szolgáltatja híreit – olvasók tízezreinek – mely egy komoly és felelősségteljes feladat. Ebben a feladatban az elmúlt évek során számos barátunk és kollégánk működött közre, egyetlen közös motiváció okán, mely nem más, mint a repülés szeretete. Tevékenységünk alapjai nem egy szokványos profitorientált vállalkozás modelljén nyugszanak, így lehet az, hogy számos támadás, gáncsolások, irányunkba mutatott irigység és rosszindulat ellenére is töretlenül tesszük azt, amit. Szerkesztőségünk tagjait nehéz eltántorítani attól, amit igazán szeretnek, hiszen szívből dolgozunk céljainkért és folyamatosan bővülő olvasótáborunk elégedettségéért!

Ebben a munkában hosszú éveken át kiemelkedő és meghatározó szerepe volt Benedek Levente kollégánknak, barátunknak, akinek köszönhetően többezernyi képpel és több száz videóval gazdagodott az LHSN.HU tartalma. A sors úgy hozta, hogy kiváló kollégánk önálló útra tért és jelenleg is azon fáradozik, hogy szakbloggerként érdekes és exkluzív tartalmakkal szolgálhasson a haderő, a katonamúlt különböző szakterületei iránt érdeklődőknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az LHSN.HU csapatának felállása megváltozott. Kiváló fotóriporterek és szakmai segítők érkeztek hozzánk az elmúlt másfél évben, akikkel közösen egy minden eddiginél erősebb csapat jött létre, az ország három pontján – Veszprém, Budapest, Szolnok – állomásozva.

A sajtótevékenységen túl, fontosnak tartjuk a magyar katonai helikopteres repülés múltjának és emlékeinek megőrzését és méltó bemutatását is, így tisztelegve mindazok előtt, akik egykoron megteremtették az alapjait, majd verejtékező munkával, többszázezer repült órát teljesítve – olykor életük árán is – tettek azért a magas színvonalú tudásért, helikopteres képességekért, melyeket a ma szakemberei képviselnek és tovább gyarapítanak az ország egyetlen helikopteres alakulatánál. Ezért számos alkalommal, több ezer darabos gyűjteményünkből válogatva, kiegészítve fotóinkkal különböző kiállításokat és hagyományőrző rendezvényeket szerveztünk az elmúlt évek során, és számos eseményen meghívott kiállítóként népszerűsítettük évről évre a magyar katonai helikopteres repülést.

Hagyományőrző tevékenységünk kiemelkedő eredménye az a Mi-24D harcihelikopter is, melyet immáron több mint hét éve építgetünk, szépítgetünk Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeummal együttműködésben – PROJECT 110161 néven – a legnagyobb odafigyeléssel, gondossággal és alapossággal. Jó munkához idő kell – mondják, meg azt is, hogy: soha ne ítélj csak a külső alapján. Így vagyunk ezzel mi is. Igyekszünk a legmagasabb szakmai színvonalon, egyedülálló módon helyreállítani az egykoron darabolásos hatástalanításra ítélt helikoptert. Ehhez persze idő kell, de elmondhatjuk, hogy mára szinte a helikopter valamennyi hiányosságát pótolni tudtuk és a még kívülről kopott festés ellenére a gép pilótafülkéit a múzeumi, hatástalanított Mi-24-es harcihelikopterek közül talán nem csak Közép-Európa, de világszinten is egyedülálló módon felújítottuk és szimulált működéssel életre is keltettük, akár csak a helikopter külső fényeit. Persze ez a feladat sem valósult volna meg számos segítő kéz nélkül – kiemelve Nagy Miklós barátunkat – akiknek ezúton is hálánkat fejezzük ki!

Mind sajtótevékenységünk, mind hagyományőrző munkánkban köszönjük az elmúlt 10 év során nyújtott segítségét számos partnerünknek, barátainknak, segítőinknek, akik nélkül nem értük volna el azokat az eredményeket, melyeket olvasóink láthatnak nap mint nap és melyeket több ezer érdeklődő tapasztalhat meg rendezvényeinken élőben is.

Köszönöm az LHSN.HU egykori tagjainak mindazt, amit céljainkért tettek!

Köszönöm a jelenlegi szerkesztőség valamennyi tagjának: Rozgonyi Cecíliának, Földes Attilának, Horváth Ádámnak, Bokrossy Gábornak, German Istvánnak, valamint a szerkesztőségen kívül, de a mindennapok során számos alkalommal jótanácsaival, bölcsességével  tevékenységünket nagyban segítő Katona József barátomnak, az elmúlt években végzett munkáját, barátságát, bízva abban, hogy minden nehézség és hátráltató körülmény ellenére nem csak az elkövetkezendő 10 év után, hanem évtizedek múltán is, további sikerek, eredmények és lelkes olvasótábor mellett számolhatok be közös munkánk eredményeként, az LHSN.HU létezéséről!

Köszönöm, köszönjük Olvasóinknak is, hogy az LHSN.HU tartalmait választották és választják, számítva szintén további több évtizedes érdeklődésükre!

Sikerekben gazdag, boldog új évet és jó egészséget kívánva:

Balogh Ákos – Főszerkesztő

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.