Főiskolások látogatása Szolnokon

Forrás: www.honvedelem.hu

Az MH 86. Szolnok Helikopterbázison tett látogatást május 17-én egy, a Károly Róbert Főiskola által szervezett csoport. A diákok a május 15. és június 15. között Gyöngyösön megrendezett ERASMUS programon vesznek részt. A program a fenntartható fejlődés témaköréhez kapcsolódó tudományterületeket ölel fel az Európai Unión belüli és kívüli egyetemek, főiskolák hallgatói és oktatói közreműködésével.

 

Az egyik fő tématerület a környezetvédelem, azon belül is a szennyezett területek kármentesítése, rekultivációja, melynek kapcsán a látogatók a bázis központi üzemanyagtelepén feltárt szénhidrogén-szennyezettség kármentesítési programját ismerhették meg. Ez a program a szennyezettség lokalizálásával és aktív beavatkozás útján, a területen honvédségi feladatokat teljesítő állomány életkörülményeinek, és a város tartalék ivóvízkészleteként funkcionáló Alcsi Holt-Tisza jó vízminőségének biztosítását szolgálja.

A látogatókat Koller József ezredes, bázisparancsnok-helyettes fogadta. A bázis rövid bemutatása után Balogh Rita tanácsos, a HM FHH Infrastrukturális Igazgatóság Környezetvédelmi Osztály osztályvezető-helyettese tartott szakmai előadást, majd a kármentesítési helyszín megtekintésével folytatódott a program. A csoport statikus bemutató keretében közelebbről is megismerkedhetett a harci és szállító helikopterekkel, illetve a JAK-52 kiképző repülőgéppel. Programjukat a Repülőmúzeum megtekintésével zárták.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.