Várpalota térségében keresték az eltűnt férfit

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség

Eltűnt férfi felkutatására riasztották pénteken a délelőtti órákban a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Szolgálatának helikopterét Várpalota térségébe.

Az esethez a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren állomásozó helikopter emelkedett a levegőbe, mely a megszokottól eltérően ezúttal nem egy Mi-17-es szállítóhelikopter, hanem egy H145M volt. Ez az első olyan ismert esemény, mely során az éles riasztásra már a nemrégiben beszerzett új H145M helikoptertípus emelkedett a levegőbe a 24 órás szolgálatból.

Információink szerint egyébként csupán néhány hete álltak be kutató-mentő szolgálatba a H145-ösök Szolnokon és Pápán (a 2020 év végére tervezett átvétel helyett) az viszont egyelőre nem ismert – a honvédség politikai propagandává züllött, bármiféle szakmaiságot nélkülöző hivatalos kommunikációja és a Honvédelmi Minisztérium párbeszédre képtelen Sajtóosztályának okán -, hogy teljesen kiváltották-e a jóval nagyobb és több felszerelés szállítására képes Mi-17-eseket az új gépek, vagy a szolgálatot két típussal látják-e el.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.