Fotópályázati díjátadó Szentendrén

Szerző ; Fotó: Benedek Levente

_MG_93852013. júliusában a Honvédelmi Minisztérium által rendezett fotópályázaton vettünk részt, ahol is a fő téma a nem is olyan rég történt dunai árvíz volt. A pályázaton tapasztalható nagy érdeklődés eredményeként civilek és katonák egyaránt beküldték képeiket, így alig 1 hónap alatt majd 200 fotót töltött fel nem egészen 100 pályázó.

Az eredményhirdetést követően 2013. augusztus 5-én Szentendrén került megrendezésre az ünnepélyes díjátadó, melyen részt vett, Dr. Benkő Tibor vezérezredes a HM Honvéd Vezérkar főnöke, Csurgó Attila ezredes a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Parancsnoka, Horváth Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka, valamint Vanyur Tibor mérnök ezredes a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságtól.

A beérkezett fotókat egy többtagú zsűri bírálta el, melynek tagjai voltak Horváth Gábor dandártábornok, Dévényi Veronika a Zrínyi Média fotóriportere és Vitelics Tímea fotós, a Playboy Magazin képszerkesztője.

Horváth Gábor dandártábornok úr beszédében kifejtette:

„Első lépésben kiválasztásra került az a 18 fénykép, amelyet díjazásra javasoltak. A második lépcsőben megállapították a konkrét díjakban részesülő alkotásokat. A munkánk során egyszerre próbáltuk érvényre juttatni a kommunikációs és szakmai illetve fotóművészeti szempontokat. Értékeltük a a pályamunkák témáját, üzenetértékét, technikai megvalósításukat és művészeti kompozíciókat is… A pályázat tükrözi a zsűri osztatlan véleményét és úgy gondoljuk, hogy számos most díjazásban nem részesülő pályamunka szintén jelentős értéket hordoz, a lehető legjobb kompromisszumra jutottunk.”

A fődíjakat Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a különdíjakat, Horváth Gábor dandártábornok és Csurbó Attila ezredes adta át.

Dr. Benkő Tibor beszédében elmondta:

„Ahogy mi katonák mondjuk, szolgáltuk hazánkat, és hogy erről a közvélemény, valóban meggyőződhessen és ne csak a Duna partján élők hanem bárhol az országban élők és a határon túl élők is, ehhez Önök nagyon nagy mértékben hozzájárultak, és ezért köszönet illet mindenkit… A Honvédség szerkezetéből kifolyólag mégis egy zárt közösség, titkaival, sajátos munkájával és szolgálatával. De mégis fontos számunkra, hogy a közvélemény minél többet megtudjon rólunk…”

A vezérezredes kihangsúlyozta, hogy mik azok az események amik a Honvédségről szólnak. Ilyen például a nemrég rendezésre került repülőnap, vagy a hírekben többször felbukkanó tűzszerérezred és a nyílt napok a helyőrségekben. Mindezek ellenére a lakosság mégis keveset tud a katonákról. A fotóriporterek és azok akik fotózással, újságírással foglalkoznak, sokat tudnak tenni a Magyar Honvédségért és a szolgálatot teljesítő katonákért.

„Ezek a képek, ezek a fotók, visszaadják, élethűen tükrözik azt, amelyeket Önök tapasztaltak a gátakon, amit a katonák végrehajtottak a gátakon… Csodálatosabbnál csodálatosabb felvételeket láttam, ezek a képek önmagukért beszélnek és visszaadják, hogy katonáink milyen odaadással, milyen lelkiismerettel végezték munkájukat, s látszott az arcukon az a fáradtság, az a feszültség… S mindez a közvélemény előtt nem jelenhetett volna meg, ha Önök nem segítenek ebben. Éppen ezért az elismerésen túl a köszönetemet fejezném ki.”

1009191_634808999877558_1622697673_o

Benedek Levente fotós kollégánknak ez úton is gratulálunk az elért eredményéhez! – Balogh Ákos főszerk.

A vezérezredes záró szavaiban elmondta, ez a Honvédség a társadalomból építkezik, onnan jönnek a katonák és oda térnek vissza. Sajátos munka végzés mellett, az ország részei.

A fotópályázat első helyezettje Kállai Márton, a második helyezett Csehiné Sárkány Beáta szakaszvezető, a harmadik helyezett pedig Kovács András.

Öten − Benedek Levente, Balla József, Marczis András, Varga Szabolcs és a hidlap_ponthu − képeikkel páros belépőjegyet nyertek augusztus 3-ára a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.

További tíz pályázó − Ajpek Péter, Veres Viktor, Molnár Zsuzsanna, Kontár Csaba Attila, (sms), Szabados Tibor, Rinyu Róbert főtörzsőrmester, (valt_b), Antal István törzsőrmester, Papp Béla főhadnagy − képeikkel augusztus elején egy exkluzív hajókirándulást nyertek az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél.

 

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.