Ismét a szolnoki helikopterrel forgattak

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó ; Videó: Benedek Levente

2012. június 15-én ismételten a kamerák elé állt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis egyik Mi-24-es harcihelikoptere Simon Péter őrnagy helikoptervezetővel és Végső Sándor őrnaggyal, aki most a helikopter operátori fülkéjében kapott helyet, Budapest XV. Kerületében egy parkolóban kialakított „szálloda” tetején.

A helikopter reggel 7:55 kor érkezett a forgatás helyszínére, melyet már hetekkel ezelőtt felépítettek. Az adott jelenet egy szálloda helikopter leszállóján játszódik majd, így a díszlet egy része maga a leszállóhelyet mintázta, többi része pedig egyszínű zöld felülettel borítottak, melyre így később könnyebb lesz digitálisan háztetőt varázsolni.

A szereplők csak 10:15 környékén érkeztek meg, addig csak az előkészületek megbeszélések, valamint 9:42-től néhány földi forgatás zajlott le.

A helikopter első felszállása 11:25 kor történt, melyet folyamatosan a levegőből is rögzített a már korábbról is ismert HA-ECU lajstromjelű Eurocopter AS 350 B1. A repülési feladat a délelőtt folyamán csupán fel- és leszállásokból állt. 11:55-kor a forgatás délelőtti része befejeződött, a stáb, és a katonák ebédszünetre mentek…

Az utolsó simításokat végeztük a helikopteres jeleneteken – kezdte Simon Péter őrnagy. – A rendező, John Moore elmagyarázta, mit szeretne látni pontosan, ahogyan ő fogalmazott, agresszív felszállást kért.

Nos, az első felszállás túl agresszívre sikerült, annyira, hogy a filmesek is hasra vágták magukat a kamerák mögött, ezért újra kellett vennünk – nyilatkozta nevetve a pilóta a borsodonline.hu-nak

A film készítése során egyébként most harmadjára, és egyben utoljára használták a Magyar Honvédség harcihelikopterét, mely információink szerint összesen több mint 10 millió forintba került…

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.