2013.05.15. Helyreigazítás

A cikkünkben szereplő repülőnapi roadshow-n lévő fotónk „lenyúlása” kapcsán szeretnénk elnézést kérni a Zrínyi Médiától az alaptalan megvádolás miatt!

Ugyanakkor sajnálatos, hogy a repülőnap főszervezője annyira nincs képben a saját maga által szervezett rendezvény ügyeivel, hogy kapásból félretájékoztatott minket…

A honvedelem.hu szerkesztősége egyébként hivatalosan is elnézést kért az oldalukon valóban forrásmegjelölés nélkül felhasznált fotónk megjelentetéséért. Természetesen nincs harag! 🙂 És a forrás helyreigazítása is megtörtént már, ahogy azt írtuk is a minap.

Engedély nélkül használja a katonai sajtó weboldalunk fotóanyagait

Szerző: Balogh Ákos

Igen szomorú, hogy egy szakmai oldal híranyagait negatív irányba kényszerülünk terelni, azonban ami sok az sok…

Legutóbbi cikkünk elég kellemetlenül érintette a HM Sajtóirodáját, mely hosszas egyeztetésekhez vezetett. Sajnos kiderült, hogy megengedhetetlen hangvétellel minősítettük egyes emberek munkáját, a baj pedig ott kezdődik, hogy túl nagy elvárásokat támasztunk a honvédség kommunikációs szakembereivel szemben és túl sokra tartjuk weboldalunkat bocsánat legfeljebb szak-blogunkat…

Röviden így lehetne összefoglalni a „balhé” tárgyát…

Igyekeztünk a beszélgetést követő történéseket nyilvánosság nélkül kezelni bármennyire is megért volna pár szót – pl. hogy, mint Veszprémben települő sajtó nem kaptuk meg a helyi médiáknak kiküldött múlt hétvégi roadshow sajtótájékoztató meghívóját -, azonban most újból sikeresen kiborították a poharat, ez esetben a HM egyik cége a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság azaz a honvedelem.hu.

Persze egészen biztosan itt is mi néztünk valamit félre…

Lenyúlt fotók a repülőnapi roadshow-n és a honvedelem.hu oldalon…

„Az oldalon megjelenő mindennemű tartalom további felhasználása kizárólag az üzemeltető előzetes, írásbeli engedélyével lehetséges.” – áll a honvedelem.hu impresszumában.

Érdekes, hogy elvárások vannak viszont úgy tűnik, a másoktól elvárt szabályok a saját kollégákra nem vonatkoznak…

Első meglepetés a Veszprémben lévő repülőnapi roadshow kamionjában ért minket még pénteken. Az egyik bemutató prezentációban weboldalunk szerkesztőségének tulajdonában lévő pilótasisakról készített saját fotónkat véltük felfedezni, melyet se el nem kértek tőlünk, se pedig szerződést nem kötöttek velünk a felhasználásra, jogdíjról meg ne is beszéljünk… Persze ez nem a pénzről szól, a problémánk más jellegű, annak ellenére, hogy irreálisan magas költségen szervezték meg a népszerűsítő túrát a költséghatékonyság jeligéjével…

7

A szervezőktől megtudtuk a prezentációkat a Zrínyi Média készítette és teljesen jogtiszta anyagként adták át. Mivel ez nem sikerült teljes mértékben, így a hiba eszközölését kértük, azaz a forrás feltüntetését. Szerencsére ez másnapra meg is történt és reméljük a következő állomásokon is megtalálható lesz még weboldalunk neve a képernyőn…

20130511-DSC_0094

Természetesen nem is lenne ezzel még olyan hatalmas probléma, hiszen velünk is megesett ismeretlen anyag felhasználása melyre utólagosan jelentkezett készítője és utólagosan tüntettük fel a forrást.

A probléma ott kezdődik, hogy pár nappal később egészen pontosan 2013. május 13-án a honvedelem.hu-ra került fel „archív” anyagként weboldalunkról egy fotó.

Untitled-1

Untitled-2

Szavunk se legyen, ez teljesen rendben van, senki nem kérte el írásban, se szóban, senki nem tüntette fel a forrást, de ez így rendben…

A problémát jeleztük a HM felé, így hamarosan a forrás feltüntetése is megtörtént. Tehát nincs is probléma?DSCF0135

De van! Az újabb kiakadás a következő alapgondolatból fakad:

A mi weboldalunk önkéntes munkával saját anyagi források felhasználásával üzemel, a magyar katonai helikopteres repülésért, a honvédség ügyéért tevékenykedve. Ezzel szemben túl nagy elvárás az, hogy a honvédség legtöbb helikopteres eseményén részt vehessünk – gondolni kell itt azokra, amikre egyébként még a katonai sajtó sem megy esetlegesen el – ezekről tájékoztatást kérjünk, továbbá oldalunk honvédségi szakemberek visszajelzése alapján szakmaiatlan, valamint maximum szak-blog kategóriába sorolható.

Mindeközben az a szaksajtó mely mindenek felett áll, iszonyatos pénzeket emészt fel, nem rendelkezik olyan SZAK anyagokkal, exkluzív fotókkal mint weboldalunk, és érdekes módon első körben mégis a mi szakmaiatlan oldalunkat találják meg és használják fel engedély nélkül anyagainkat…

Biztos, hogy nekünk kéne vadászni és reklamálni a lenyúlt fényképeink után? Biztos, hogy bennünk van a hiba, és mi akarunk túl sokat? Biztos, hogy mi vagyunk azok akik mindenen csak problémáznak?

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.