Hamarosan több ezer ember előtt mutatják meg mit tudnak

Szerző: Balogh Ákos ; Videó: szolnoktv.hu

Problémamentesen hajtották végre az augusztus 20-i légibemutató programjának begyakorlását Szolnokon. Az ünnepi programsorozat részeként közel 45 percben harcászati mozzanatokat és helikopteres „műrepülést” is láthatunk.

A szolnoki helikopteresek feladata azonban nem csak a harcihelikopterrel történő földközeli helyzetváltoztatások bemutatásából áll majd. Többek között például 12 fő ejtőernyős célba juttatása, egy szimulált harcászati helyzetben a Könnyű Vegyes Zászlóalj 46 katonájának vízi deszant és szárazföldi harcászati feladatainak helikopteres kiszolgálása is szerepel a programok között, valamint a Bercsényi Különleges Műveleti Zászlóalj katonáinak gyorsköteles ereszkedését is a helikopter teszi majd lehetővé.

A szolnoki vízi és légiparádé 2012. augusztus 20-án délután 17:00 órától fog kezdődni.

A főpróbák idejére, a facebookon hirdetett játékunkra összesen két lelkes olvasónk küldött fotót, ezeket itt láthatjátok:

Köszönjük!

További információkkal szolgálva az ünnepi programokhoz, a budapesti tisztavatás után kezdődő légi díszelgéssel kapcsolatban megtudtuk, hogy az előzetes hírekkel ellentétben valószínűleg nem csak Mi-17-es helikopter lesz a kötelékben, hanem Mi-8 és Mi-24-es típusok is.

A légibemutató tervezett katonai elemei három hullámban kerülnek majd végrehajtásra:

1. hullám: 3 darab katonai helikopter (tervezetten 10.00)

2. hullám: 1 darab AN 26 (tervezetten 10.02)

3. hullám: 3 darab Gripen (tervezetten 10.05)

[hana-flv-player
video=”http://www.szolnoktv.hu//spots/hir/hir_120815_02.flv”
width=”600″
height=”480″
player=”4″
autoplay=”false”
loop=”false”
autorewind=”true”
/]

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.