Augusztus 20. a misszióban

Forrás: honvedelem.hu

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Kabulban települő katonái a szolgálati feladataik mellett igen nagy figyelmet fordítottak augusztus 20-a és a medálparádéjuk méltó megünneplésére, ezzel együtt a szolgálatot teljesítő magyar közösség egységének erősítésére.

A Kabuli Nemzetközi Repülőtéren települő MH Légi Kiképzés-támogató Csoport katonái hosszú ideje készültek az augusztus 20-i ünnep jelentőségéhez méltó megemlékezésre. Parancsnokuk – mint „Kabuli Nemzeti Rangidős” – igyekezett minden magyart meghívni a jeles eseményre. Magyarország népszerűsítése érdekében kiállítást is rendeztek T. alezredes képeiből „Magyar várak – magyar tájak” címmel.

A felsorakozott kabuli és a meghívott shindandi magyar mentorok a Himnusz hangjai után átvették a NATO medáljaikat. Az ünnepségen M. százados, B. főtörzsőrmester és D. főtörzsőrmester átvette a Hende Csaba honvédelmi miniszter által adományozott tiszti és altiszti szolgálati jelet.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Kabulban települő katonái  augusztus 20. kapcsán lehetővé tették a velük együtt szolgáló nemzetek katonái számára azt, hogy megismerjék a magyarság egyik legnemesebb ünnepének történelmi jelentőségét.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.