Megtalálták az összhangot a nemzetek katonái

Szerző ; Fotó : Balogh Ákos/NAPLÓ

Többnemzeti, kollektív végrehajtással gyakoroltak támadó feladatokat magyar amerikai, brit, horvát illetve szlovák katonák, mely feladatokkal lassan véget ér a bakonyi hadgyakorlat nemzetközi része.

A Brave Warrior 2018 gyakorlat célkitűzése a Magyar Honvédség képességeinek továbbfejlesztése és a nemzetközi környezetben megvalósuló gyakorlás. Ruszin Romulusz dandártábornok az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, a gyakorlatot értékelve az eddig történtekről elmondta: az elmúlt néhány napban sikerült úgy összekovácsolni az alegységet, hogy magyar vezetéssel, ismerve egymás kultúráját és harceljárásait valóban effektív végrehajtást láthatunk tőlük a gyakorlótéren. Mindez nagyban segít nekünk abban, hogy a zászlóalj harccsoportunk október közepén valóban megfeleljen a NATO követelményeknek és megkapja a harckész minősítést. Jól felkészített, motivált alegységek érkeztek ide a központi gyakorlótérre, ugyanakkor nagyon sokat tanultak egymástól, megismerték a másik technikáját, azok korlátait, lehetőségeit, úgy hogy közben a magyar zászlóalj parancsnokság és törzs gyakorolhatta, hogy milyen angol nyelven parancsokat megtervezni, kiadni, végrehajtatni és azt visszaellenőrizni.

A nemzetközi gyakorlat végével ugyanakkor még nem búcsúznak el a katonák a lőtértől, tovább zajlik egészen október 22-ig a lövészdandár hódmezővásárhelyi alegységének felkészülése, a „NATO CREVAL” ellenőrzésre, mely során éleslövészetek, légi és földi manőverek begyakorlása is megtörténik.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.