Mi-24-es Budapest felett

Szerző: Balogh Ákos ; Videó: Vági István , Fotó: Benedek Levente

Már napok óta azon izgulhat Budapest lakossága, hogy az április közepe óta Magyarországon forgó Die Hard film ötödik része miatt hol számíthatnak lezárásokra, korlátozásokra és végre elérkezett a nap, amikor a katonai helikopteres repülést kedvelők körében is érdekessé válik az esemény. 2012. június 6-án reggel fél 6 után néhány perccel ugyanis a budaörsi repülőtérre érkezett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-24-es harcihelikoptere, ami Budapest belvárosa felett légi forgatásokon vesz részt a nap folyamán.

 

Weboldalunk szerkesztősége megpróbál folyamatosan információkat szerezni a nap történéseiről, valamint a délután folyamán több fotó és videó is várható a Duna feletti repülésekről.

A tervezett repülési útvonal egyébként a következő: Budaörs repülőtér – kelenföldi hőerőmű – Rákóczi híd – Petőfi híd – Lánchíd – Petőfi híd – Rákóczi híd – kelenföldi hőerőmű. A Lánchíd és Rákóczi híd közötti szakaszon több alkalommal, a Duna medervonalában oda-vissza.

És akkor nézzük a nap történéseit időrendben, mely folyamatosan frissül amint új információnk van:

19:30 – A repülési feladatok befejezve, a gépek hamarosan visszatérnek Budaörsre, majd este 9 óráig a stáb és a szolnoki helikopter is elhagyja a helyszínt. A mostani forgatás a kijelölt helyszínen, de más formában zajlott mint a délelőtti.

18:50 – A helikopteres kötelék újra felszállt és elindult a Duna fölé forgatni.

15:00 – Jelenleg földi forgatások zajlanak Budaörsön, a terület elérhetetlen, mindenütt biztonsági őrök ügyelnek a hívatlan látogatókra. Újabb légi forgatás este hat óra környékén várható, addig egy kis pihenőt is beiktat a stáb…

10:55 – Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a forgatás csak este folytatódik a levegőben.

9:25 – A gépek visszaérkeztek Budaörsre, a későbbiekben még két 40 perces repülés várható a kijelölt útvonalon.

9:02 – A helikopterek elhagyták a Duna környékét.

8:54 – A kötelék több különböző magasságon már negyedjére repül el a kijelölt útvonalon.

8:41 – A forgatás elkezdődött, a kötelék a Duna felett.

8:30 – A Mi-24-es felszállt és az őt filmező Eurocopter AS 350 B1 (HA-ECU) helikopter kötelékével Budapest felé vette az irányt.

8:04 – Egy újabb szolnoki helikopter a 6206 os oldalszámú MI-8-as érkezett Budaörsre feltehetőleg VIP szállítási feladatokat végez.

7:30 – A forgatás előkészületei már zajlanak, a helikopteren a forgatóstáb dolgozik. A környéken mindenütt a filmesek teherautói és a közreműködők.

5:32 – Budaörsön leszállt a Magyar Honvédség egyik Mi-24-es harcihelikoptere.

 

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.