Közvetítőcégek nélkül – nagyobb haszonnal

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

2012. december 10-én szinte teljes szemléletváltással a HM EI Zrt. vezetésével a Magyar Honvédség hadrendjéből kikerülő, további honvédségi felhasználásra feleslegessé váló ingó vagyon értékesítését szolgáló „MILSHOP” Inkurrencia boltot nyitott meg Móró Lajos a HM EI Zrt. vezérigazgatója és Hende Csaba honvédelmi miniszter Budapesten.

A most létrejövő üzlet keretén belül a honvédség külsős cégek bevonása nélkül árusíthatja mindenki számára elérhető árakon, ám mégis nagyobb haszonnal mint eddig a felesleges cikkeket, melyek tárolása és őrzése jelenleg nagy költségeket jelent a minisztérium számára.

Fontos ez hiszen az elmúlt jó néhány év során mint az sokak számára ismert, különböző cégeken keresztül az inkurrencia legjava kenőpénzekkel fillérekért került ki az állami vagyonból, majd ezek a cégek külföldön és Magyarországon belül is sokszoros haszonnal adtak túl a honvédségi ruházati, fegyverzeti stb. anyagokon.

A most megnyitott MILSHOP elnevezésű üzlet további fontossága, hogy minden bevétele a honvédség vagyonkezelésében maradhat, melyet a technikai fejlesztésekre kíván fordítani a szaktárca.

A boltban jelenleg kizárólag ruházati anyagok vásárolhatóak meg igen kedvező árakon, azonban később minden szükséges engedély és bizonyítvány beszerzése után különböző hatástalanított fegyverek, optikai eszközök, repülős sisakok, felszerelési tárgyak, járművek, járműalkatrészek is megvásárolhatóak lesznek.

A bolt első vásárlója Hende Csaba, aki egy derékszíjat vásárolt elmondta:

„A raktárainkban hatalmas készletek halmozódtak fel amelyektől indokolt tisztességes áron megszabadulni, annál is inkább mert az így befolyó bevétel teljes egészében a magyar honvédség technikai fejlesztésére fordíthatók az ez évi és jövőévi költségvetési törvény szerint is.”

Hogy mekkora összeg remélhető a bolt működtetéséből arra a következőket felelte a miniszter:

„Van egy üzleti terve a cégnek – ugye itt a saját 100%-os állami tulajdonú vállalatunkról van szó – ez néhány millió forintos hasznot céloz meg, de minden forint végülis haszon levonva a működési költségeket, mert ahol ezek a holmik csak hevernek egy sötét raktár polcán és még az se igaz, hogy nem kérnek enni – mert kérnek – költség van azzal is, hogy őrizzük és raktározzuk őket. Ha kiürülnek ezek a raktárak, ha fel tudjuk számolni akkor a honvédség költsége is csökkenni fog.

Móró Lajos vezérigazgató pedig a jövő várakozásairól beszélt, elmondta hogyha a piaci igények alapján érdemes lesz az ország több pontján is hasonló boltokat nyitniuk akkor ezt meg fogják tenni. Jelenleg Nyíregyháza környezetében van előkészítés alatt egy üzlet megnyitása.

További céljuk pedig az interneten keresztüli webshop-os vásárlási lehetőség megteremtése.

A megnyitó után a sajtó nagy érdeklődést tanúsítva élénk vásárlásba kezdett, hiszen a kirakott áruknak nem csak gyűjtők számára van értéke hanem tényleges használati cikként is megállják helyüket.

Természetesen szerkesztőségünk is kivette részét az inkurrencia felszámolásából, egy 82M téli hajózóruhát valamint egy a néphadsereg idején használt legénységi gyapjú takarót vásároltunk 3620 Ft értékben.

Helyszín: 1101 Budapest, Zách utca 6.

Nyitva tartás:

  • H-CS 08.30-16.30
  • P 08.30-14.30

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.