Ma kezdődött el Európa legnagyobb többnemzeti helikopteres gyakorlata

Szerző, Fotó: Balogh Ákos ; Videó: szolnoktv.hu

2012. szeptember 4-én kedden délelőtt vette kezdetét hivatalosan is a Logical Decision 2012 többnemzeti helikopteres gyakorlat. Az eseménynek idén is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis és a Magyar Honvédség gyakorló és lőterei adnak otthont. A keddi eseményt Lamos Imre dandártábornok az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, a gyakorlat parancsnoka nyitotta meg.

Az idei esemény igazgatója Simon Péter őrnagy a Harcihelikopter Zászlóalj megbízott parancsnoka, a gyakorlatra kirendelt 197 fővel felsorakozva köszöntötte a megnyitóra érkező bázisparancsnokot.

2010-ben éleslövészetre érkezik a macedónok modernizált Mi-24-es harcihelikoptere Újmajor tábori leszállóhelyre.
Egy biztos, ők idén is eljöttek.

A köszöntő során megtudtuk, idén négy nemzet tíz helikopterrel és közel háromszáz fővel vesz részt az eseményen, beleértve a szárazföldi alakulatokat is. Ezek közül Magyarország hat alakulatának személyi és technikai állománya szerepel. Hogy a többi nemzet milyen technikai eszközökkel érkezett, azt egyelőre nem áruljuk el, legyen meglepetés, ugyanis már rögtön holnap Szolnokra látogatunk ahol a jelenleg már párhuzamosan folyó túlélő kiképzéssel összehangoltan végez MEDEVAC feladatokat a nemzetközi kötelék.

Ezen kívül a Logical Decision 2012 gyakorlat két hete tartogat még bőven érdekességeket és különleges feladatokat, ezekről is beszámolunk majd a későbbiek folyamán!

Addig is a gyakorlat céljáról és a megnyitóról bővebben a Szolnok TV felvételéből tájékozódhattok:

[hana-flv-player video=”http://www.szolnoktv.hu//spots/hir/hir_120904_01.flv” width=”600″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.