Új haditechnikai park a Balaton parton

Szerző; fotó: Balogh Ákos

A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban tartották a szezonnyitó 2010-es Zánkavics Napot. A délelőtti rendezvények között szerepeltek különböző gyerekműsorok, sportversenyek valamint az esti programok fénypontjaként Republic koncert is.  Azoknak a fiatal táborozóknak is nyújtott érdekességet a rendezvény akik a Magyar Honvédség világa felé érdeklődnek, hisz megnézhették azt a haditechnikai parkot ami hamarosan hivatalosan is megnyitja kapuit és állandó kiállításként bemutatja a jelenleg rendszerben lévő és a már rendszerből kivont haditechnikai eszközöket is.

Kiállításra került információink szerint az egykori NDK-ból kapott helikopter arzenálból, egy Mi-24-es harcihelikopter, valamint egy rendszerből kivont Mi-8-as szállítóhelikopter. Mindkettő gyönyörű szép, új festést kapott.

Délutáni programként a tábor vízi-telepén látványos közelharc bemutatót tartottak a szolnoki MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj katonái, és a 18. életévüket betöltöttek a toborzóiroda kihelyezett sátrában jelentkezhettek a Magyar Honvédség kötelékébe.

A tábor azonban nem csak ezen a napon jár a honvédelmet kedvelők kedvébe, ugyanis a 2010-es évben első alkalommal kerül megrendezésre a MH Összhaderőnemi Parancsnokságának Ifjúsági Tábora, melynek nyolcvannyolc lelkes gyerekből álló csapata ezen a héten kezdte meg a játékos sportvetélkedőkből, a katonás tábori élet mindennapjainak megismeréséből, és természetesen a szórakoztató kikapcsolódásból álló programok „végrehajtását”.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.