IED támadás a konvoj ellen

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Dr. Toperczer István

2011. június 30-n csütörtökön tartották a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) 11. váltás zárógyakorlatának sajtónapját, a Bakony Harckiképző Központ Táborfalva Kiképző Bázison. A közel 300 fős kijelölt állomány május 23-án kezdte meg a hathetes felkészülését a Magyar Honvédség legnagyobb létszámú afganisztáni missziójára.

A gyakorlaton a katonák bemutatták, hogy „élethű körülmények között” mennyire képesek együttműködni az új feladatok elvégzésében.

A forgatókönyv szerint a több nemzet katonáiból álló három gépjárművel közlekedő Mission Team ellen robbantásos támadást (IED) hajtottak végre, melyben az egyik katona megsérült. A sebesültet a konvoj tagjai stabilizálták, majd az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-8-as mentőhelikopterével (MEDEVAC) evakuálták a hadszíntérről.

A bemutatót megtekintette Željko Žegarac ezredes a montenegrói Kiképzési Központ parancsnoka is. Montenegró 2010 év eleje óta küld katonákat a magyar vezetésű PRT-ba, a Camp Pannónia tábor védelmi feladatainak (force protection) ellátására.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.