Elkezdődött a Logical Decision 2011 többnemzeti helikopteres gyakorlat

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

2011. augusztus 29-én hétfőn vette kezdetét a Logical Decision 2011 elnevezésű gyakorlat.

A 2010-es évben megrendezett gyakorlat folytatásaként, mely akkor az MH Pápa Bázisrepülőtéren, zajlott, több külső helyszínnel is, mint például a „0” ponti lőtér, valamint az újdörögdi „Romváros”, idén az MH 86. Szolnok Helikopterbázis repülőterén, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ Táborfalvai Lőterén kerül megrendezésre a több különböző feladatot tartalmazó harcászati gyakorlat.

A többnemzeti helikopteres gyakorlaton összesen tíz hazai alakulat, köztük az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, valamint Ausztria, Belgium, Németország és Macedónia katonái és haditechnikai eszközei vesznek közvetlenül részt.

A gyakorlatot végrehajtó országokon kívül még Csehország, Lengyelország valamint Szlovákia is részt vesz megfigyelőként.

A helikopteres harcászati gyakorlat több céllal kerül megrendezésre.

A parancsnokok és a munkájukat közvetlenül segítő törzsek számára ez kitűnő alkalom az alakulataikra háruló feladatok tervezésével, szervezésével, az alárendelteknek történő lejuttatásával és végrehajtásuk irányításával kapcsolatos eljárások gyakorlására. Kiemelt fontosságú a törzsmunka NATO elvek szerinti végzése is, valamint az alakulatok állománya a többnemzeti köteléken belüli, NATO elvek szerinti hadműveleti területen folyó harcászati feladatoknak a szárazföldi csapatokkal együttműködve, összhaderőnemi műveletként való végrehajtásában szerezhetnek értékes tapasztalatokat.

A jelenlegi és a jövőben várható biztonsági kihívásoknak megfelelően a gyakorlat fő célja pedig felkészíteni az alkalmi harci kötelék állományát az aszimmetrikus hadviselésben alkalmazható különleges műveletek végrehajtására.

Az esemény egészen 2011. szeptember 9-ig fog tartani, ez idő alatt Magyarország több területén lehet számítani aktív katonai légtérhasználatra is.

A fényképek a Logical Decision 2010 gyakorlaton készültek.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.