Egy ember meghalt, egy pedig megsérült

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Balla Csaba , Benedek Levente

20:50

A repülőbalesethez elsőként kiérkező kutató-mentő helikopter személyzetének köszönheti életét a kisrepülőn utazó egyik férfi.

20160228-_MG_0002

Ők mentették meg a férfi életét, balról-jobra: Korán György törzsőrmester ejtőernyős kutató-mentő beosztott, Fodor Árpád főtörzsőrmester fedélzeti technikus, Noé József zászlós kutató-mentő csoport parancsnoka, Szilágyi Zoltán alezredes gépparancsnok, Patak János főtörzsőrmester földi mechanikus, Lambert Jelena zászlós kutató-mentő felcser, Szabó László főhadnagy másod helikopter vezető.

14:40

Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy a balesetben egy ember meghalt, egy pedig megsérült. A szerencsétlenül járt repülőgép a HA-VOK lajstromjelű Reims/Cessna FA152 volt. – írja az airportal.hu

14:20

Legfrissebb információink szerint, egy hegyes területre zuhant a C 152-es, a baleset helyszínének koordinátáit pedig megkapták a földi mentőcsapatok a honvédség kutató-mentő helikopterének személyzetétől, jelenleg a terület gyalogos megközelítése zajlik, tudtuk meg a Katasztrófavédelem helyi Sajtóügyeletesétől. Eközben a Balatonfüredi mentőhelikopter Tatabányára indult, nem tudjuk van-e összefüggés a balesettel.

13:40

A kisrepülőgép Gödöllőről vasárnap a kora délelőtti órákban szállt fel, majd Tatabánya térségében elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással, ezért a HUNGAROCONTROL 11 óra 30 perckor kérte a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának segítségét.

ballacsaba1

Tatabánya térségében Balla Csaba olvasónk fotózta az éles bevetésen lévő honvédségi kutató-mentő helikoptert.

A riasztást követően a pápai szolgálat 3301-es oldalszámú Mi-8-as helikoptere azonnal megkezdte az eltűnt repülőgép felkutatását, majd 12 óra 35 perckor megtalálta a lezuhant C 152 -est Ágostyán községtől (Komárom-Esztergom megye) 5 km-re. A kutató-mentő helikopter a roncs közelében leszállt, megkezdte a bajba jutottak mentését.- tudtuk meg a Honvédelmi Minisztérium Sajtóügyeletétől.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.