Elbúcsúzott az AMT negyedik váltása

Forrás: kormany.hu

A Magyar Honvédség Légi Kiképzési Támogató Csoport 4. váltásának kibocsátó ünnepségét tartották Szolnokon. Tizenkét katona búcsúzott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományától.

Az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison megtartott ünnepségen részt vett és beszédet mondott Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes.

Elhangzott, hogy a Honvédelem Napja alkalmából rendezendő központi ünnepségen Hende Csaba miniszter elismerésben részesít két pilótát. Mivel egyikük a kiutazó Air Mentor Team állományának a tagja, ezért a kibocsátó ünnepség keretében tartott állománygyűlésen – a hozzátartozóik jelenlétében – vették át a miniszteri elismerést a Honvéd Vezérkar főnök-helyettesétől.

Lázár Béla őrnagyot és Stumpf Péter századost a 2011. február 1-jén végrehajtott gyakorlórepülés alkalmával tanúsított kiemelkedő helytállása, példaértékű bátorsága elismeréseként részesítette a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere a „HAZÁÉRT” kitüntető címben.

Az MH Air Mentor Team feladata az Afghan National Army Air Corps (ANAAC) harci helikopter hajózó állományának elméleti és gyakorlati repülőkiképzése, valamint az ANAAC helikoptereinek csapatszintű üzemben tartásában történő részvétel, illetve annak mentorálása.

A kiutazókat és családtagjaikat Pintér Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes köszöntötte az állófogadáson.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.