Évzáró, karácsonyváró összejövetel a Veszprémi Veterán Repülők és Ejtőernyősök Egyesületében

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

Évzáró, egyben karácsonyváró összejövetelt tartott a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesülete a balatonalmádi Zóna Étteremben. A rendezvényre meghívták társszervezeteik képviselőit, valamint Veszprém Helyőrség katonai alakulatainak parancsnokait is.

20141128-DSC_0076

A rendezvényen az egyesület elnöke Soos Lajos köszöntötte az összegyűlt tagságot és meghívott vendégeiket. Az egyesület vezetésével 2014 elején bízta meg a tagság Soos Lajost, mint ahogy ő is fogalmaz elnökként az első sikeresen teljesített éve után – ez az első alkalom, hogy debütálhatok ebben a pozícióban. –

– Sajnos ebben az évben is több bajtársuk csatlakozott az égi kötelékhez, arra kérnék mindenkit, hogy egy perces néma főhajtással emlékezzünk minden bajtársunkra, akik ma este nem lehetnek velünk – folytatja az elnök első gondolatként.

Rövid köszöntő beszédében a továbbiakban az elnök kitért arra is, hogy bár az elmúlt években két külön rendezvényt is szerveztek ilyenkor, mára ez praktikussági okokból eggyé vált. Az egyik ilyen rendezvény volt a „karácsony előtt, a karácsony jegyében” elnevezésű rendezvényük, a másik pedig a „a kerek évfordulósok köszöntése” mely így a mostani összejövetel következő mozzanata lett.

20141128-DSC_0101

– Azokat a kerek évfordulósokat köszöntjük ilyenkor, akik betöltötték valamelyik kerek évüket vagy ötös számjegyre végződő életévüket – magyaráz Soos Lajos. A rövid hivatalos formaiságokat követően felköszöntötték, emléklapot és emlékbort kapott Emperger Ferenc, Kovács József, Szabadi Béla, Tóth Gábor, akik 85. életévüket töltötték be, Fejes István, aki 80. évét töltötte be, Horváth Alajos, Simon-Jójárt Sándor, Túri Mihály, akik 65. életévüket töltötték be, Garai Ferenc, Juhász János, Markotán Zoltán, Nagy János, Szűcs Tamás, akik 60. Születésnapjukat ünnepelték, Katona József, aki pedig 50. Születésnapját ünnepelte ez évben.

Az évfordulósok köszöntését követően a meghívott tagszervezetek vezetői is köszöntötték a találkozó részvevőit, valamint további emléklapok és adományok átadására is sor került. Az est további részében pedig már a baráti vacsora és kötetlen beszélgetések kerültek a főszerepbe.

Az összejövetelen készült fotóinkból összeállított galériánkat keressétek a Facebookon!

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.