A klónozott 335-ös esete Londonban

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Internet

2013. február 7-én különleges látvány fogadta a londoni Leicester tér környékén sétálókat, ugyanis valami nagyon nem megszokott került a tér egyik mozijával szemközti fák tövébe…

Első ránézésre hirtelen megdöbben az avatatlan szem. Egy Mi-24-es harci helikopter London közepén magyar színekben…

1

Persze mi másért került volna oda mint az aznap esti Die Hard 5 díszpremierjére, hogy legyen valami „kis” érdekesség az Odeon moziba ellátogató sztároknak és rajongóknak.

Második ránézésre viszont láthatjuk valami nagyon nem stimmel.

Magyar felségjel, 335-ös oldalszám, ez lehetetlen! És nem is igaz!

5

Megfigyelhetjük, hogy a helikopterről hiányzik a fegyverzet, nincs a hajtómű beömlő nyílásokon porkiválasztó, valamint még csak nem is P változat, hiszen látható a 4 csövű 9A624 típusú 12.7 mm-es géppuska mozgatható USZPU-24-es forgatható tornya is. Ezen kívül az kókányolt festés és az igencsak beszürkült fülkeablakok is árulkodóak.

Ettől függetlenül értékelendő hogy ily nagyra becsülik a filmben szereplő szolnoki Mi-24-est hiszen több apró részletre is odafigyeltek azon kívül hogy képesek voltak magyar színekre festeni egy egész helikoptert. Ha jól megnézzük a képeket a Vörös Sárkány üzemben tartó század címere is felfestésre került továbbá a magyar figyelmeztető VIGYÁZZ! feliratokat is olvashatjuk. A 335-ös oldalszámmal pedig kissé sikertelenül de „leklónozták” utolsó harci helikoptereink egyikét.

6

A film premierje továbbra is február 14-én lesz Magyarországon, kíváncsian várjuk vajon raknak-e a mozik elé itthon is helikoptert… Bár ettől több mint valószínű nem kell félnünk!

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.