Megtekinthető Csőrike II festési folyamata

Szerző: Balogh Ákos ; Videó: MH 86. SZHB

2010 júliusában kezdődött el az az évi Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap alkalmából a Magyar Légierő újabb (azóta sajnos már nem működő) díszfestésű Mi-24 harcihelikopterének, Csőrike II-nek a festése.

A munkálatokat Simkó Zsolt veszprémi festőművész végezte, szinte teljes titokban, hiszen meglepetésnek szánták a helikopter új ruháját a repülőnap közönségének.

Szerkesztőségünk ennek ellenére megpróbált fotózási engedélyt kérni, a festési folyamatok megörökítésére, de sajnos mivel hatalmas „hadititokról” volt szó a festéket biztosító cég utasítására, a Magyar Honvédség segítő szándéka ellenére sem jutottunk be a műveletek helyszínére.

Most azonban, hogy már mindenki ismeri ezt a helikoptert a „hadititok” napvilágot látott, ugyanis az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából egy rövid „Hogyan készült?” videót kaptunk Csőrike II felöltöztetéséről.

Ez úton is szeretném megköszönni hogy feltölthettük a videót.

Lássuk:

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.