Nyilvános szenátusi ülés doktorrá avatással a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szerző ; Fotó: Benedek Levente

2012. március 28-án, szerdán, Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében adtak át kilenc embernek tudományi fokozatot, az egyetem szenátusának nyilvános ülésén, melyet még tavaly év végén ítéltek oda. A tudományi fokozat várományosai között volt Orosz Zoltán altábornagy, helikoptervezető, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese és az MH 86. Szolnok Helikopter Ezred egykori parancsnoka (2004-2007). A jeles napon többen is képviselték magukat a Magyar Honvédség különböző részeiről.

A rektori jogar beérkezése után érkezett prof. dr. Patyi András rektor, dr. Boldizsár Gábor ezredes, dr. Cserny Ákos és prof. dr. Sárkány István rendőr vezérőrnagy dékánok, velük szemben elhelyezkedve foglaltak helyett az első sorban az avatandók. A ceremónián jelen volt dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke is.

A Himnusz meghallgatása után, a címre alkalmas jelölteket Kovács László az egyetemi doktori tanács elnöke mutatta be. Felsorolta doktori témájukat és a témavezetőket. Orosz Zoltán altábornagy doktori témája a „Szállítóhelikopterek alkalmazása a NATO-ban” címet viseli, témavezetője pedig Lükő Dénes okleveles mérnök volt. Kovács László kiemelte, hogy a teljes ceremónia a Zrínyi Miklós egyetem egyetértésével történik.

 

A PhD doktori címek adományozása az ünnepélyes doktori fogadalomtétellel kezdődött a Zrínyi-szablyánál. Ez után a cím jelöltjei egyesével vehették át dr. Patyi Andrástól, az egyetem rektorától a „Doktorrá fogadom!” szavai után, a díszes oklevelet.

Ezek után már doktorként Orosz Zoltán altábornagy mondott beszédet. Szavaival kiemelte, hogy ő és társai célba értek, egy meghatározott szakasz zárult le az életükben. Köszönte a a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közösségének segítségét, valamint az ő és a frissen avatottak nevében a családjaik kitartását, támogatását is. „A honvédelmet együtt kell tovább vinni”, mondta. Záró szavaiban pedig hangsúlyozta, hogy a hadtudósoknak célja jobbá tenni a hadtudományt.

Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, záróbeszédében a doktorrá avatottaktól kérte, hogy az egyetem jelszavát, a „A HAZA SZOLGÁLATÁBAN” mindig tartsák szem előtt.

Az esemény végén felcsendült a Szózat, majd közös fényképezések után ünnepi koccintások következtek.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.