A családoké volt a főszerep

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Benedek Levente

Hagyományszerűen idén is megrendezték az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis családi napját, ahol az alakulatnál szolgálók családtagjai bepillantást nyerhettek a szolnoki helyőrség munkájába és megtekinthették az alakulatoknál rendszeresített haditechnikai eszközöket is.

Lamos Imre dandártábornok az alakulat és a helyőrség parancsnoka a rendezvény megnyitóján köszöntötte a repülőtérre kilátogatókat, majd beszédében megköszönte a Helikopter Bázison dolgozók éves eredményes munkáját, továbbá kitért arra is, hogy külön köszönet illeti a családtagokat, akik a katonák mögött állnak.

A nap folyamán, a repülőtéren települő összes katonai szervezet képviseltette magát, statikus és dinamikus bemutatókkal, valamint a szokásos kiképzési repülés sem maradt el, mely idén is az egyik legkedveltebb és leglátványosabb program lett. Ejtőernyős ugrásokat és egy szimulált harcászati helyzetet, egy harci kutató-mentő mozzanatot is láthattak a nézők, melynek során egy kényszerleszállást végrehajtott Mi-8-as szállítóhelikopter személyzetét kutatták fel és mentették ki, az MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonáinak földi támogatásával a bázis helikopteresei.

Idén egy külön rendezvénnyel is kiegészült a családi nap, ugyanis megrendezték a III. Helikoptervezető és Fedélzeti Technikus Találkozót, ahol a veterán, már nyugállományba vonult egykori helikopteres szakemberek együtt eleveníthették fel az aktív repüléssel eltöltött katonaéveket.

Az érdeklődő közönséget ezután finom ebéd várta, a bázis a honvédségtől jól megszokott tábori babgulyással várta a délelőtti programoktól kimerült családokat.

A részvételi lehetőséget pedig ez úton is köszönjük az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak!

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.