Kecskeméti önkéntesek főztek a katonáknak

Szerző: Benedek Levente ; Fotó: magyarfoldre.hu

A Magyar Honvédség több alakulata jelentős létszámmal képviselteti magát már hónapok óta a déli határszakaszon, köztük az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, technikai és személyi állománya is. A közelmúltban Kecskemét környékbeli önkéntesek, finom bográcsétellel vendégelték meg őket, távol a meleg otthontól, így segítve és köszönve meg munkájukat.

Október 10-én szombaton hajnali 5 órakor Kecskemétről indultak neki az önkéntesek és pár óra után érkeztek meg a Bóly melletti Sziebertpusztára, a honvédség egyik határ melletti ellátó-központjába. Itt váltózóan akár egyszerre több szállítóhelikopter is települ, melyekkel légi úton is segítik a határvédelmi munkálatokat.

– A horvát-magyar határ ezen részén a katonákat itt étkeztetik, ebbe a munkába kapcsolódtunk mi be, mint egy különleges népi gasztronómia. 2 db rackát kaptunk a Kecskemét környéki Belényi Zoltántól és Kamasz Banditól. Az alapját ez a felajánlás szolgálta a kétnapi muníciónak, de több felajánlást kaptunk még a környékbeli emberektől is, legyen az zöldség, fűszer, akár jó minőségű búzaliszt. Egy dologra nagyon figyeltünk, hogy a minőséget semmiképp ne áldozzuk fel a mennyiség oltárán. – mondta el az lhsn.hu érdeklődésére Vágó Csaba a kezdeményezés egyik ötletgazdája.

Csabától megtudtuk napi kb. 150-150 fő ebédjének elkészítését vállalták, mint mondja: nagyjából 300 ember „megvendégelése” nem váltja meg a világot, de ami fontos, hogy jó szívvel tettük mindezt, a fogadtatás, a pozitív visszajelzések a katonák részéről pedig még inkább kellemes, szívmelengető érzés volt számunkra. –

Az utolsó napon Vágó Csaba és segítői úgy döntöttek, hogy amint lehet visszatérnek, de ezúttal egy másik helyszínre, hogy még több Honvédet érjenek el eme gesztussal.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.