Helikopterrel mentették a sérülteket

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos/NAPLÓ

Harctéri sérült katonák ellátását és kimenekítését gyakorolták a Bátor Harcos gyakorlaton résztvevők.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonáinak összetett feladatokkal kell megküzdeniük, folyamatosan készülve a hamarosan esedékes NATO ellenőrzésre, így a harcászat, éleslövészet mellett most a harcban sérült katonák ellátását és kimenekítését is gyakorolták.

A harcászati manőver forgatókönyvében ezúttal csonkolt, égési és repesz ütötte sérülést szerzett katonákat kellett ellátnia az egészségügyi katonáknak, mely a harctéren, azaz nem biztonságos környezetben más eljárásrendeket igényelt a szakemberektől, mint a civil életben. Első sorban a legsúlyosabb sérülések ellátását kellett elvégezniük, miközben gondoskodni kellett valamennyi sérült kimenekítéséről, biztonságos területre.

A most gyakorolt eset során a sérültek mennyisége gyors osztályozást követően szükségessé tette, hogy helikopteres egészségügyi kimenekítést hajtsanak végre, így végül az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-8-as szállítóhelikopterének fedélzetén juttatták a sérült katonákat az ellátó helyre.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.