És a helikopterekbe?

Szerző; fotó: Balogh Ákos

A Magyar Nemzet mai számában leírtak szerint üzemanyaghiány miatt a jövőre nézve kétségessé válhat, hogy a svéd vadászgépek  bérlése biztosítja-e országunk megfelelő védelmi képességét, továbbá az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen vadászgépeinek éves kiképzési terve is kritikus helyzetbe került az üzemanyag ellátás miatt – számol be a lap.

Arról azonban nem szól a hír, hogy az üzemanyag ellátási probléma csak Kecskeméten, vagy a légierő többi alakulatánál is így az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnál is probléma-e?

A Honvédelmi Minisztérium viszont a következő tájékoztatás adta weboldalunknak az üggyel kapcsolatban:

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM
SAJTÓIRODA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A kiképzéshez és a védelmi képességhez szükséges üzemanyag rendelkezésre állt és a továbbiakban is rendelkezésre áll a Kecskeméten szolgálatot teljesítő Gripen vadászrepülőgépek számára. Tehát nem felel meg a valóságnak a Magyar Nemzet mai számában megjelent értesülés, amely a kecskeméti Gripenek kritikus üzemanyaghiányáról szól. A honvédelmi tárca a jövőben is biztosítja a Gripen vadászgépek alapfeladatainak ellátásához szükséges feltételeket.

Budapest, 2011. február 18.

Megtudtuk azt is, hogy a Magyar Légierő kötelékében egyetlen alakulatnál sincs ilyen, vagy ehhez hasonló probléma, így az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison is zavartalanul folyik a kiképzési és gyakorlati repülés.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.