Rakétával is lőttek

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

Nem irányított rakétás éleslövészetre tértek vissza a Bakonyba az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-24P harcihelikopterei.

Az áprilisi harci alkalmazás visszaállítását célzó első nappali, majd éjszakai gépágyús éleslövészeteket követően, június utolsó hetében ismét éleslövészetre érkezett, ezúttal két Mi-24P harcihelikopter a Veszprém közeli Újmajor leszállóhelyre. A lövészet most az Sz-8 típusú nem irányított rakéták újbóli alkalmazásáról szól. A lövészeti hét, első éleslövészeti napján egy Mi-24P harcihelikopterrel, nappali viszonyok között, a „0” ponti lőtéren hajtották végre a nagyjavítás utáni első nem irányított rakétás éleslövészeteket, egy harcihelikopter pedig gépágyúval támadta a lőtéri célokat.

A feladatok napnyugtával sem értek véget, az áprilisban egyes géppel begyakorolt éjjellátó eszköz (NVG) alkalmazásával végrehajtott gépágyús lövészetet most géppárban végrehajtott lövészet, majd az eddig jól megszokott navigációs fények alacsony láthatóságú tartományba kapcsolásával – azaz szabad szemmel gyakorlatilag teljesen láthatatlanul – szintén géppár, majd megfelelő elkülönítéssel, egyes gépekkel végrehajtott gépágyú lövészet követte, mely egyértelműen mutatja nem csak a fegyverrendszerek újbóli alkalmazása, hanem az éjjellátó eszközökkel történő egyre komolyabb szintű feladat-végrehajtások elsajátítása és begyakorlása is napirenden van.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.