Felelevenítették a dicső múltat

Szerző ; Fotó: Balogh Ákos

Az MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezredre, katonáira és feladatteljesítés során elhunyt bajtársakra emlékeztek nyugállományú és aktív katonák Veszprémben a Táborállás parkban felállított emlékhelynél.

A jelenleg is működő MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jogelőd alakulata az egykor Szentkirályszabadján települt MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred – melyet 2004. szeptember 30-án számolták fel az akkori haderőreform keretén belül – idén ünnepelné fennállásának 58. évét.

Ez alkalomból az alakulat egykori nyugállományú és jelenleg is aktív katonai szolgálatot ellátó tagjai gyűltek össze, Veszprémben az ezrednek állított emlékoszlopnál, hogy díszbeszédekkel és koszorúzással tisztelegjenek. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével a légierő haderőnem vezetősége, a jogutód alakulat parancsnoksága, valamint a veszprémi helyőrség alakulatainak, és a honvédség merevszárnyú repülőit csoportosító alakulatának képviselői, továbbá Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere is.

A megemlékezésen felelevenítették, az M. Nagy József művész úr kezei között megszületett emlékmű, méltó módon hirdeti az erre járóknak a néhai MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred és jogelőd alakulatainak örök emlékét. A jogelőd alegység a 86. Önálló Vegyes Repülő Század 1958. december 1-jén alakult meg a kecskeméti repülőtéren a Repülőkiképző Központ alárendeltségében, 2004-es felszámolásáig pedig több mint 500.000 felszállást teljesített és közel 250.000 órát töltött el a levegőben különböző repülőtechnikáival.

A megemlékezést szerény állófogadás és jó hangulatú baráti beszélgetések követték.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.