Get Adobe Flash player

Műszaki kiszolgáló állomány

Minden féle-forma repülés kivitelezhetetlen lenne a földi kiszolgáló személyzet nélkül. Így van ez a helikopteres repülésnél, főként a katonainál is, ahol a gépek sárkány és hajtóműszerkezetén túl még a fegyverzeti rendszert is ellenőrizni, javítani és feltölteni kell.

Koránt sem szabad azt gondolni, hogy a repülés csak a pilótáról szól. Talán nem durva kijelenteni azt, hogy a pilóta élete függ a műszaki kiszolgáló személyzet munkájától. Hisz a legapróbb hiba esetleg a hajtóműben, repülés közben végzetes is lehet. 

A télen-nyáron folyamatosan a helikoptereknél dolgozó műszaki és fegyverzeti állomány katonái embert próbáló időjárási körülmények között is ugyan olyan hibátlan módon végzik feladatukat, mint a pilóták, akik ez alatt egy sátorban üldögélnek és mentálisan, illetve elviekben készülnek a repülésre.

A műszaki állomány feladata sokrétű. Ők végzik el a repülés előtti ellenőrzéseket, felkészítéseket, kerozintankolást, a fegyverzet lőszerfeltöltését. Ezen kívül, a hajtóműindítások során kívülről figyelik és jelzik a pilótának a zavartalan működést, ha kell, a leszállóhelyre irányítják a gépet bonyolult időjárási, vagy tábori körülmények között. A leszállás után azonnal megkezdik a repülés utáni ellenőrzést, a fegyverzet töltetlenségének ellenőrzését, valamint ha gondok akadnak például a fedélzeti géppuskával annak mielőbbi elhárítását.

Nagyon sok mindent köszönhetünk nekik is valamint a földi repülésirányítóknak és az egyéb földi kiszolgáló személyzetnek is, így ne feledkezzünk el róluk sem.

Légi Huszárok SzolNok

vagy akár:

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis repterének ICAO kódja. Az ICAO az ENSZ repüléssel foglalkozó szerve.

Támogatóink


Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.

Az LHSN.HU weboldal és szerkesztősége politikai irányzatoktól, nézetektől elhatárolódik, azoknak anyagi támogatást nem nyújt és azoktól támogatást nem kap és nem fogad el. A megosztott tartalmak kizárólagosan valóságtartalmuk alapján kerülnek fel oldalunkra, tekintet nélkül a forrás politikai elhatárolódásától.